Vem är Elisabet?

När jag var liten läste jag Nils Karlsson Pyssling – om och om igen. De släpar ned dockmöbler, myser och fixar i råttans uthyresrum. Som på riktigt fast ändå inte. Många barndomstimmar har gått till att rita och bygga hus och möbler i alla tänkbara material, lera, papper, återvinning och papier mache. En dag snubblade jag öven en bok om dockskåp i min bokhandel. ”Queen Mary’s Dollshouse”. Wow!

image6

Bördig från Dalarna ….

Kärlek till historia, arkitektur, inredning, konst och konsthantverk gjorde mig till kulturvetare och konsthistoriker. Jag har jobbat under många år som specialist på kulturarv på en statlig myndighet med uppdrag att förvaltar några av våra mest värdefulla och finaste byggnader och inredningar och jag brinner för att sprida kunskap om kulturarv och historia. Jag vill att mina saker ska ha ett sammanhang. Museibesök, böcker och framförallt nätet är de källor jag använder mig av. Har en bildbank med tusentals bilder i min dator. Kolla in mitt arbete ”I min verkstad”.

2014 fick jag chansen som IGMA (International Guild of Miniature Artisan) stipendiat att åka till deras sommarskola i lilla Castine i Maine, USA. En underbar upplevelse. IGMA har som mål att höja miniatyrbyggandet till en konstform. Ett mål som jag helhjärtat skriver under på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *